Noutăți

Power Door MCA castiga medalia de aur la INTERNATIONAL TECHNICAL FAIR

Juriul concursului pentru inovatii tehnice a acordat medalia de aur prototipului MCA Power Door prezentat la International Technical Fair - PlovdivPower Door - usa de garaj cu tehnologie fotovoltaica

Prototipul MCA Power Door este realizat pe o platforma de usa sectionala rezidentiala, iar folosirea ei se poate face in doua moduri: conectata la sistemul electric al imobilului sau independenta de acesta. Panourile fotovoltaice produc 30 volti si 900 mA putand incarca complet acumulatorii in doar 10 ore de expunere la soare. Cu acumulatorii incarcati la maxim usa poate face 30 de cicluri inchis/deschis. Considerand o utilizare medie zilnica de 4 cicluri, ne asteptam ca sistemul sa nu ramana niciodata fara energie, in cazul unei instalari independente. In cazul in care MCA Power Door va fi integrata intr-un sistem energetic cu mai multi captatori si mai multi consumatori, surplusul de energie necesar functionarii usii va fi folosit pentru uzul casnic.

Power Door MCA

De unde a venit ideea pentru Power Door?

Arhitectii si proiectantii se axeaza din ce in ce mai mult pe a crea imobile de tipul "Energy Plus Buildings". Aceste cladiri produc energie atat pentru consumul propriu, cat si pentru a o trimite mai departe in sistemul energetic. Avand in vedere ca usile sectionale pot ocupa o suprafata foarte extinsa din fatada unei cladiri, putem spune ca introducerea tehnologiei bazate pe celule fotovoltaice le va fi de mare ajutor acestora.

De ce avem nevoie de energie fotovoltaica

In prezent, energia realizata din resurse regenerabile reprezinta doar 9% din consumul total la nivel mondial, iar obiectivul pentru anul 2020 este de a se ajunge la 16%, potrivit The Energy Information Administration. Suntem nici mai mult, nici mai putin de 7 miliarde de oameni pe planeta si consumam energia produsa in 16.000 de centrale electrice cu carbuni, respectiv 18,7 terawati, cum arata datele pe anul 2010. In ritmul actual de dezvoltare, in 2030 vom avea nevoie, potrivit estimarilor, de 30 de terawati. Pentru a-i obtine ar fi necesare inca 11.000 de centrale conventionale. Energia solara a fost testata in laboratoarele Bell in 1954, o descoperire nepretuita daca tinem cont de faptul ca soarele are un potential energetic de 100.000 de terawati pe zi, astfel incat energia emisa intr-o ora poate satisface consumul anual la nivel mondial.

Despre tehnologia celulelor fotovoltaice

Celulele fotovoltaice sunt de doua tipuri: siliciu cristalin si film organic. Acesta din urma se poate aplica pe aproape orice suprafata, fiind si mult mai ieftin, doar 80 dolari/mp. Mai mult, pana in 2014 filmul organic ar putea sa coste numai 35 dolari/mp, se arata in estimarile National Renewable Energy Laboratory. Posibilitatile pe care le ofera celulele de tip film organic sunt practic nelimitate, acestea putand fi aplicate pe o gama larga de suprafete expuse la lumina solara, de la copertine pentru masini, corturi si umbrele, ferestre si usi pana la genti, rucsacuri sau elemente decorative. Sistemul fotovoltaic poate fi legat la sistemul public energetic, astfel incat sa aiba doar rolul de a contribui la alimentarea cu energie a cladirii, sau poate sa fie de sine statator, caz in care isi asuma si indeplineste cu succes rolul de furnizor total de energie.

.
© 2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro
PATICLIC SRL | CUI: RO 18914710 | NR Reg. Com.: J18/546/2006
Cont IBAN: RO80 INGB 0000 9999 0234 5416 | Banca: ING BANK TG-JIU