Noutăți

MCA Grup: Avans de 10 la suta pe segmentul de rulouri pentru ferestre

MCA Grup, cel mai important producator de uşi de garaj secţionale şi rulouri pentru ferestre din Romania, a comercializat, pana la finele lunii noiembrie, 12.000 de rulouri din aluminiu, in creştere cu 10% faţa de aceeaşi perioada din 2011, atingand deja vanzarile totale de rulouri din 2011.

Piaţa locala a rulourilor s-a situat anul trecut la un nivel de aproximativ 80.000 de unitaţi, in creştere cu 20% faţa de anul anterior. Cota de piaţa a MCA a urcat de la 12% in 2010 la 15%, ca urmare a comercializarii unui volum de 12.000 de unitaţi.

De altfel, anul trecut, producatorul a inregistrat, datorita extinderii reţelei de distribuţie, o creştere de 52% pe segmentul de rulouri pentru ferestre.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei locale pe parcursul anului 2012, MCA estimeaza o uşoara scadere, pe fondul crizei economice globale.

Rulourile contribuie la reducerea cu 10% a cheltuielilor cu incalzirea

În Romania, piaţa rulourilor pentru ferestre are un potenţial de creştere imens, daca ţinem cont de faptul ca doar 1,4% din ferestrele nou-montate se livreaza cu rulouri, in comparaţie cu procente ce trec de 50% in ţari situate mai spre vestul continentului. De exemplu, in Germania rata echiparii cu rulouri este de 60%.

Folosirea corecta a rulourilor pentru ferestre (termostoruri) poate reduce consumul de energie termica cu 10% pe timpul iernii, arata un studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), susţinut de o analiza termografica realizata de MCA Grup Romania.

Rulourile instalate pe tamplarii, in condiţiile in care sunt utilizate corect, formeaza un sistem izolator termic (pe principiul pernei de aer izolatoare) alcatuit din tamplarie (geamul in sine), stratul de aer cuprins intre fereastra si rulou, care se comporta ca un bun izolator termic, şi, desigur, ruloul respectiv.

Acest “sistem” are capacitatea de a reducere transferul termic cu pana la 10%, intrucat tamplaria este protejata impotriva acţiunii directe a vantului şi ploilor, factori ce pot mari viteza de transfer termic. Sistemul este mai eficient cand covorul ruloului reţine stratul de aer cat mai etanş şi lamelele sunt izolate termic (umplute cu material termoizolant).

Pe de alta parte, termostorurile reprezinta cea mai buna solutie de avea umbra si racoare in zilele de canicula, filtrand razele UV şi prevenind formarea efectului de sera. Folosirea termostorurilor suplineste in cele mai multe cazuri un aparat de aer conditionat, in plus obtinandu-se o izolare fonica superioara.

În gama de produse a MCA Grup Romania, exista doua tipuri de termostoruri realizate din aluminiu: unele cu caseta ruloului aplicata pe tamplaria existenta, putand fi montate oricand, şi cu caseta ruloului suprapusa pe tamplarie. Acestea din urma se monteaza impreuna cu tamplaria, iar caseta covorului de lamele se poate ascunde prin finisare (tencuire) atat la interior, cat si la exterior.

MCA Grup

În 2011 MCA Grup Romania a realizat o cifra de afaceri de 8,2 milioane de euro, in creştere cu 25% faţa de anul precedent. Pentru finele anului 2012, compania se aşteapta la afaceri de 9 milioane de euro. Rulourile pentru ferestre aduc un aport de aproximativ 30% la businessul MCA, restul afacerilor fiind bazate preponderent pe producţia de uşi de garaj secţionale şi uşi antifoc.

Producatorul roman cu o experienţa de 15 ani exporta in opt state europene, respectiv Belgia, Franţa, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia. Fabrica de la Jilava are 120 de angajaţi şi o reţea de distribuţie proprie de 1.200 de dealeri. În prezent, 10% din producţia MCA merge la export.

Informaţii suplimentare:

Arabela Boboc, PR Executive MCA: 0751062224; 0727780432; arabela.boboc@mcagrup.com

VIDEO TELESHOPPING MCA - Vezi aici beneficiile termostorurilor MCA:

.
© 2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro
PATICLIC SRL | CUI: RO 18914710 | NR Reg. Com.: J18/546/2006
Cont IBAN: RO80 INGB 0000 9999 0234 5416 | Banca: ING BANK TG-JIU