Alege corect!

Costurile cu incalzirea, mai mici cu 10 la suta datorita termostorurilor

Folosirea corecta a rulourilor pentru ferestre (termostoruri) poate reduce consumul de energie termica cu 10% pe timpul iernii, potrivit unui studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), susţinut de o analiza termografica realizata de MCA.

Rulourile instalate pe tamplarii, in condiţiile in care sunt utilizate corect, formeaza un sistem izolator termic (pe principiul pernei de aer izolatoare) alcatuit din tamplarie (geamul in sine), stratul de aer cuprins intre fereastra si rulou, care se comporta ca un bun izolator termic, şi, desigur, ruloul respectiv.

Acest “sistem” are capacitatea de a reducere transferul termic cu pana la 10%, intrucat tamplaria este protejata impotriva acţiunii directe a vantului şi ploilor, factori ce pot mari viteza de transfer termic. Sistemul este mai eficient cand covorul ruloului reţine stratul de aer cat mai etanş şi lamelele sunt izolate termic (umplute cu material termoizolant).

Pe de alta parte, termostorurile reprezinta cea mai buna solutie de avea umbra si racoare in zilele de canicula, filtrand razele UV şi prevenind formarea efectului de sera. Folosirea termostorurilor suplineste in cele mai multe cazuri un aparat de aer conditionat.

În gama de produse a MCA Grup Romania, exista doua tipuri de termostoruri realizate din aluminiu, cele mai bune cand vine vorba despre protecţie termica: unele cu caseta ruloului aplicata pe tamplaria existenta, putand fi montate oricand, şi cu caseta ruloului suprapusa pe tamplarie. Acestea din urma se monteaza impreuna cu tamplaria, iar caseta covorului de lamele se poate ascunde prin finisare (tencuire) atat la interior, cat si la exterior.

Studiu cu o camera de termoviziune

In urma unui studiu realizat cu o camera de termoviziune s-a observat ca ferestrele protejate cu rulouri MCA, TermoStoruri, au un coeficient de transfer termic mult scazut fata de ferestrele neprotejate.

VIDEO TELESHOPPING MCA - Vezi aici beneficiile termostorurilor MCA:

.
© 2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro
| CUI: | NR Reg. Com.:
Cont IBAN: | Banca: